Augusztus 30.: Búcsúzik a nyári napközi :( (NCTA)
Augusztus 30.: Búcsúzik a nyári napközi :( (NCTA)

Augusztus 30.: Búcsúzik a nyári napközi :( (NCTA)

Nehéz volt a szívünk augusztus 30-án, hiszen projektünk utolsó záró alkalmához érkeztünk. A pincepörkölthöz már reggel készült az alapanyag, a SUFNI-kiállításhoz szorgosan gyűjtögettünk, kalapáltunk. Sok pilisit is elhívtunk erre a napra, hogy gyönyörködjenek munkáinkban és velünk együtt szórakozzanak.

1559431_451913938283996_3599365587840710400_o

A program nagyon változatosan sikerült. Eljött hozzánk a Magyar Kutyasport Szövetség néhány ugató és beszélő tagja és a parádés bemutató után a gyerekek is kipróbálhatták eme nemes sportágat. Több gyerkőcnek már csupán az is örömet okozott, hogy megsétáltathatták a kutyákat, ugyanis nekik nem mindennapi tapasztalat egy kutya közelsége. Közben Buboréktündérrel hatalmas buborékokat fújtunk, aki egy különleges mesével is készült nekünk. A nagy sikerre való tekintettel ellátogatott hozzánk egy profi henna- és csillámtetkó szakértő, aki egész délután megállás nélkül készítette a testfestéseket. Bemutatkozott a Taita Alapítvány, akik beszámoltak munkájukról, és akikkel kéznyomból zsiráfokat festettünk, afrikai nyelveken tanultunk és afrikai zenéket hallgattunk.

Hatra a pincepörkölt is elkészült! Sok mindenki eljött, aki a nyár folyamán valamilyen formában közreműködött a napköziben. Együtt fogyasztottuk el az utolsó vacsorát, majd egy óriási pávát hoztunk létre kézlenyomatainkból, amire mindenki ráírta, mi tetszett neki a legjobban a napköziben. Már este nyolc óra volt, amikor nehéz szívvel, de le kellett állítanunk a röplabda- és foci meccseket, és kezdődött a búcsúzkodás. Közben minden gyerek azt kérdezgette: „Ugye jövőre is lesz ilyen!?” Nekünk is nehéz volt a pakolás, hiszen három hónapon keresztül szinte az összes hétvégénket itt töltöttük, és minden alkalommal megannyi élménnyel és vidám mosollyal tértünk haza. Ki tudja: „Jövőre veled ugyanitt!”

A programot a Norvég Civil Támogatási Alap támogatta.

Bővebben: https://norvegcivilalap.hu/