Hogy képzeled el az ideális nyarat? – Norvég Civil Támogatási Alap
Hogy képzeled el az ideális nyarat? – Norvég Civil Támogatási Alap

Hogy képzeled el az ideális nyarat? – Norvég Civil Támogatási Alap

Májusban Pilisre látogattunk, hogy meglepjük a gyermekotthon lakóit! Meg is lepődtek, mert vasárnap délután helyett délelőtt érkeztünk, amikor javában folyt a nagytakarítás. Bennünket  ez sem tántorított el, ha már így esett, mi is segítettünk a lurkóknak.

10373805_792213160798553_3228820737146908585_n Később több színesceruza és papírlap társaságában elmélkedtünk arról, hogy milyennek képzeljük el a tökéletes nyarat. A szót tettek követték, a képzelgést színes rajzok. A kis nyárra hangoló feladat azért bizonyult hasznosnak, mert kiderült, hogy kinek mi a legfontosabb élménye a múltból, mi az, amit kiemel az emlékek forgatagából és mi az, amire igazán vágyik. Sokan rajzoltak vízpartot, de volt, akinek a szalonnasütés az áhított vágya. Célunk ezzel a nyáron induló napközire való felkészülés volt, hogy lássuk, kinek milyen élmények a fontosak, mik azok az igények, amelyeket feltétlenül ki kell elégítenünk a nyári napközi során. Meg egyébként is, nagyon kíváncsiak voltunk J

A közös munka arra is lehetőséget teremtett, hogy elmerüljünk az előző nyarak emlékei között: a közös piknikezésre, pancsolásra, sütögetésre, főzésre, bátorságpróbákra, csapatversenyekre. Felelevenítettük a legviccesebb pillanatokat és a legbutább konfliktusokat, amiket sokszor reflexív felhanggal díjaztunk. Hát igen, a konfliktusok… erre is fel kell készülnünk még.

Reméljük, hogy a sok kívánság egy része hamarosan valóra válik és az együtt töltött idő mind az önkéntesek, mind a gyerekek számára felejthetetlen lesz.

A programot a Norvég Civil Támogatási Alap támogatta.

http://norvegcivilalap.hu