Június 22.: Megnyitottunk!!! (NCTA)
Június 22.: Megnyitottunk!!! (NCTA)

Június 22.: Megnyitottunk!!! (NCTA)

Hétvégén megnyílt az ELSŐ NYÁRI NAPKÖZINK! Történelmi pillanat az alapítvány életében! Egész évben tervezgettük, szépítgettük és most tessék, itt van. Nagyon vártuk, mit szólnak a gyerekek, ha körülszaglásszák. Tudtuk, hogy nem jönnek olyan sokat, de reméljük, hogy viszik a hírét azoknak is, akik nem mertek vagy nem akartak eljönni és a TV-t választották.

10418240_419238448218212_6165196569283978679_n

Első körben kicsit beszélgettünk a gyerekekkel: elmondtuk, miért vagyunk itt, miért leszünk itt. Lefektettük a szabályokat (bármennyire nem akartunk ilyesmit, néhány dolgot jó tisztázni az elején). Pl. hogy hozzánk nem kötelező járni, de ha eljösz, akkor vegyél részt a programokban. Ha nem tetszik, inkább ne gyere. Vagy olyasmit is megbeszéltünk, hogy itt mindig más önkéntesek várják majd őket. Nyilván lesz átfedés, de a lényeg, hogy az alapítvány 7-8 önkéntese mindig itt várja őket a problémáikkal.

Sok kérdés volt egyébként, amit igyekeztünk megválaszolni. Főleg a programot látva kérdezgettek: Mi az a korfball? Mi az a kutyafrizbie? Most tényleg angolozni kell? Én nem akarok pályaorientációra jönni! stb.

Aminek külön örültünk, hogy eljött hozzánk néhány falubeli is, hiszen a községben kihelyezett plakátokon hirdettük az eseményt.

Ízelítőül volt közös éneklés, zenélés, játék és közös szalonnasütés. És mi lesz még a nyáron, te jó ég!!!!!!

A programot a Norvég Civil Támogatási Alap támogatta.

Bővebben: https://norvegcivilalap.hu/