Augusztus 16-17.: Erobikoztunk, énekeltünk, festegettünk (NCTA)
Augusztus 16-17.: Erobikoztunk, énekeltünk, festegettünk (NCTA)

Augusztus 16-17.: Erobikoztunk, énekeltünk, festegettünk (NCTA)

Lassan a végéhez ér a napközi. Ennek a hangulata azonban egyáltalán nem érződött most hétvégén a napköziben.

b

Nagy örömünkre ezen a hétvégén kicsit többen merészkedtek ki a belső gyermekotthonból hozzánk. Talán így a végére jött meg a kedvük? Vagy most ért el hozzájuk a hír, hogy nálunk csupa móka és kacagás a hétvége? Teljesen mindegy.

Szombat délelőtt a kertben játszottunk. A mozgásos játékok közül a király-király adj katonát aratta a legnagyobb sikert. A második helyezett a színfogó volt, amivel kapcsolatban kisebb vitába is bonyolódtunk, de fátylat rá, a zöld és a kék közötti különbséget nem mindenki veszi észre (bocsi, Zsófi).

Ennek a hétvégének a fúvósok voltak a főszereplői. Kovács Marci ugyanis síppal barangoltatta be velünk a mesék világát. A nagy hőségben több új népdalt is megtanultunk a kicsikkel. Reméljük, a következő buszos kirándulásunkon fog még valaki emlékezni a szövegekre és a dallamokra. Egy hosszabb út során ugyanis nagy kincs egy olyan dal, amit ez egész kompánia ismer.

A kézműveshez most vízfestékkel szolgáltunk és arra voltunk kíváncsiak, mit rajzolnak a gyerekek, ha a nyárról kérdezzük őket. Sokan a röpizést, többen a körbeülős szeánszainkat rajzolták le. Az érdekesebb itt az volt, hogy szinte mindenki az idei nyarat és a nyári napközit vetette papírra, pedig általánosságban témaként tényleg csak a NYÁR szót említettük. Titokban persze nagyon örültünk és „bóknak” vettük.

A vasárnap délelőtt keményen indult: angol óra a kertben (a számok és helyszínek bűvköréből tanultunk szavakat), majd erobik. Kemény erobik! Most azonban az előző kinti tornából tanulva inkább behúzódtunk a benti nagyterembe. Így jobban ment a hasizom, jobban égett a zsír és talán napszúrást sem kaptunk.

A hétvégét a konyhában zártuk. Talán még most is kókuszgolyót gömbölygetnénk, mártogatnánk, ha nem fogyott volna el a kókusz… Hihetetlen, mennyire jó ötlet volt tőlünk a konyhai foglalkozás. Csak szerényen. 🙂

A programot a Norvég Civil Támogatási Alap támogatta.

Bővebben: https://norvegcivilalap.hu/