Augusztus 2-3.: Szexuális felvilágosítás, gyöngyök és gyümölcs minden mennyiségben (NCTA)
Augusztus 2-3.: Szexuális felvilágosítás, gyöngyök és gyümölcs minden mennyiségben (NCTA)

Augusztus 2-3.: Szexuális felvilágosítás, gyöngyök és gyümölcs minden mennyiségben (NCTA)

Még csak tegnap jöttünk haza a nyári napköziből, máris máshogy látszik így visszatekintve minden látszólag kudarcba fulladt program. Na jó, nem volt kudarc semmi, de a fegyelmezésben még van mit fejlődnünk. De erről ennyit, a lényeg nem ez volt :)!

angol

Megint gyönyörű napsütésben telt a hétvége, aminek a gyönyörűségéből csak az a telefonhívás vett el, amiből kiderült, ezen a hétvégén mégsem jönnek a kutyafrizbiesek. Ha lehet mondani, talán erre a programra pörögtek rá legjobban a gyerekek. Sajnos nincs kutya a közelükben, így számukra az is olyan egzotius állat, mint számunkra pl. a tigris. Na, lépjünk túl ezen. Azért elég jól feltaláltuk magunkat:

Szombat délelőtt gyöngyöt fűztünk és textilből virágokat készítettünk. Nem is gondolná az ember, milyen terápiás hatása van a gyöngyfűzésnek. kb. két órán keresztül elmerült, csöndes, kreatív gyerekek ültek mellettünk.

Aztán az egészség jegyében közel 10 féle ízű és színű gyümölcsöt tálaltunk fel a gyerekeknek, amiből mindenki faraghatott, kombinálhatott, ahogy tudott, tetszés és ízlés szerint. Az elkészült gyümölcsnyársakat 3 féle csokival és egyéb finomságokkal díszítettük. Nagyon szép és finom kombinációk születtek. Kellett is az elmélyülés, mert mindezt egy nagyon harsányra sikerült program követte: a szexuális felvilágosítás. Itt aztán volt minden: bekiabálás, tévhitek, remek kérdések, nevetés, mások kinevetése, ciki és kevésbé ciki témák. Szerencsére előadónk, Asbóth Katalin sok ilyet átélt már, így parádésan kivágta magát minden elveszettnek hitt helyzetből. Majd este megint: mozi, mozi, mozi a Sufniban.

A másnap angol órával kezdődött, amit nagyon vártak már a gyerkőcök. Ha ismered a rabszolgás játékot, akkor tudhatod, mennyire egyszerű így szavakat tanulni. Ezen az órán minden az állatok, a  színek és a minták körül forgott.

Délután röpladbaoktatás, majd röplabdázás, végül pedig a Borsa együttessel táncház, zene, mulatás zárta a hétvégét. A nagy táncforgatagot csak néhány népi játék és vicces történet szakította meg, de legalább fülig ért a szánk, amikor a vonatra siettünk :).

A programot a Norvég Civil Támogatási Alap támogatta.

Bővebben: https://norvegcivilalap.hu/