Augusztus 9-10.: Korfball, agykontroll, muzsikaaa (NCTA)
Augusztus 9-10.: Korfball, agykontroll, muzsikaaa (NCTA)

Augusztus 9-10.: Korfball, agykontroll, muzsikaaa (NCTA)

Talán az egyik legnagyobb kérdőjel a napközit illetően a korfball körül volt. Mi az? Mit jelent? Hogy kell azt? Szerencsére most hétvégén végre kiderült! Egy szuper sport, amit egy palánkkal játszanak, Hollandiában már nagy őrület, Pilisen pedig még a legpicibbeknek is tetszett.

pl

Jó volt sporttal kezdeni a napot most is. Egy kis átmozgatás után mindenki tele energiával röpködött a labda után. Igazi fiúmágnes ez a sportág és nagyon nehéz abbahagyni, hiszen délutánba nyúlóan játszottuk.

Különösen annak örültünk, hogy most olyan fiúcskák is megjelentek a napköziben, akik eddig nem. A közösen készített édességgel pedig elértük, hogy még pár órát maradjanak. A főzőcskének megint nagy sikere volt. Pláne, hogy kiderült, a sütibe KÁVÉ is kerül majd, ami ugye tilos a gyerekeknek. Mintha csempészáru lenne, úgy sugdolóztak a gyerekek saját készítményükről. Pedig csak macikávés vajassüti volt :).

A hétvége csúcspontja Kovács Erika órája volt, aki az agykontroll egyik gyerekek számára kifejlesztett ágát oktatja. Gyakorlatai a koncentrációt, az elmerülést, a gyorsabb olvasást és a motivált tanulást segítik. Ezekre a pilisi gyermekotthonban óriási szükség lenne – ez most is bebizonyosodott.

Vasárnap előkerültek a tollasütők, a labdák és az ugrálókötelek. Egészen addig tartott a játék, amíg meg nem érkeztek népzenészeink, a Borsa együttes. Most a hegedű játszotta a főszerepet, hiszen egy kis zeneoktatást is belecsempészett a banda a mulatásba. Reméljük, egyre több gyerek dönt úgy, hogy hangszeren szeretne játszani. Rolika már el is árulta, ő furulyázni fog inkább. Hajrááá, mi támogatunk, Roli!

 A programot a Norvég Civil Támogatási Alap támogatta.

Bővebben: https://norvegcivilalap.hu/