Önkénteskedj! A neon.hu szerint nálunk például megéri
Önkénteskedj! A neon.hu szerint nálunk például megéri

Önkénteskedj! A neon.hu szerint nálunk például megéri

Juhúú, megjelent egy cikk, amiben magunkra ismertünk.

Íme a CIKK.

„Tehát attól még, hogy az önkéntesek ingyen dolgoznak, sok költség felmerül tevékenységük során. Ezért világszerte rengeteg szervezet segíti a jótékony szándékú embereket, koordinálja őket és gyakran hatalmas összegű támogatással biztosítja munkájuk sikerét, eredményességüket. Ilyen az Európa a polgárokért program is, aminek köszönhetően például idén februárban számos tizenéves kisgyereknek volt lehetősége eljutnia Királyrétre táborozni Romániából, Szlovákiából és a Pilisi Gyermekotthonból. Azért, hogy megismerhessenek más kultúrákat, eltérő háttérrel rendelkező, mégis hasonló helyzetű gyerekeket. Együtt játszhassanak és összebarátkozhassanak.

Ezek a gyerekek mindannyian állami gondozottak, szüleik vagy nincsenek, vagy elhagyták őket. Árvaházakban, nevelő szülőknél, vagy gyermekotthonokban élnek, és kevés lehetőségük van utazásra, táborozásra. Ezért ez a program olyan élményekkel tette őket gazdagabbá, amelyeket aligha tapasztaltak volna meg nélküle. Lehetőségük nyílt többek között a magyar népzene és kézműves szokások megismerésére, eljutottak a budapesti műjégpályára korcsolyázni, vagy cirkuszba.

A lelkes önkénteseknek és az Európa a polgárokért programnak köszönhetően tehát rengeteg magyar és külföldi állami gondozott kisgyerek számára nyílt ki a világ, és legalább egy kis időre elfelejthették minden bánatukat. Nekik felejthetetlen élmény, de ha ilyen eseményeknek részese vagy, a te életed is végérvényesen megváltozik, a lehető legjobb irányba.”

IMAG5104

További KÉPEK a táborról.