Július 26-27.: Sok mozgás, sok csillámtetkó (NCTA)
Július 26-27.: Sok mozgás, sok csillámtetkó (NCTA)

Július 26-27.: Sok mozgás, sok csillámtetkó (NCTA)

Ötödik hétvégénk központjában egyetlen egy misztikus szó ragyogott: csillámtetkó. Ez a szó minden programot és élményt bearanyozott, extázisba sodorta a résztvevőket, és beláthatatlan függőséget okozott. A csillámtetkó a stenciltechnikán alapuló, bőrragasztó és csillámanyag keverékéből létrejövő képződmény, amelyet a testünk bármelyik pontjára felvihetünk, és hetekig viselhetünk kivéve, ha nem találkozunk valamiféle testápolóval vagy naptejjel. A különböző alakú és színű formák akár strasszal is dekorálhatóak, ennek köszönhetően, mint valamiféle ragályos betegség terjedt a hétvége során. Aki elkezdte nem bírta abbahagyni, és vasárnap estére már akár hat-hét kis szerzemény csilloghatott különböző testfelületén.

10479878_435533763255347_292378876718043644_o

No, de nem kell megijedni, jócskán akadt más alternatíva az otthon egyébként unatkozó gyermekek részére. Szombat reggel aerobikkal kezdtünk, ami a fiúknak kezdetben kissé szokatlan volt, de az erősítő feladatoknál a harmincöt fok ellenére is részt vettek. A hétvégén más sportok is terítékre kerültek, úgymint a röplabda, foci, japán foci, ping-pong.

A délutáni pihenő után a kézműves foglalkozás jött. Most fakanálbábokat készítettünk különböző anyagokból, amely során mindenki saját karaktert alakított ki. Ezt követően a bábok segítségével egy kis történetet állítottunk össze, amit be is mutattuk a többieknek. A mese főszereplője egy oroszlán volt, aki rájött, hogy tulajdonképpen pucér, és szégyellni kezdte magát. Szerencsére barátai gyorsan a segítségére siettek.

A napot filmezéssel zártuk, a SUFNI árnyékában afrikai madarakkal barátkoztunk készülve kicsit a Taita Alapítvánnyal való találkozásra. A gyerekek kimerülten támolyogtak haza, de persze várva a következő napot.

Másnap hittan órán Noé történetével foglalkoztunk. A történet ismétlése után állatok színezésébe kezdtünk, másokkal pedig bárkát és tengert rajzoltunk. Az eredmény egy csodás plakát lett. Megint mások szép kis dalocskákkal szórakoztatták a többieket.

Délután ping-pong verseny, közös főzés és hip-hop óra várt a hozzánk látogatókra. A joghurtos finomság gyorsan elfogyott, annak ellenére, hogy milyen sokáig készült. A táncórán viszont lehetőségünk volt lemozogni a hip-hop felszedett kalóriákat. Búcsúzáskor többen panaszkodtak izomlázra, de a káprázatos csillámtetkók csillapították a fájdalmat!

A programot a Norvég Civil Támogatási Alap Támogatta.

Bővebben: https://norvegcivilalap.hu/